زعفران

زعفران

گیاه زعفران یا زرپران که به طلای سرخ معروف است، زادگاه رویش آن در استان خراسان است و دارای خواص باور نکردنی و عجیب می باشد. گیاه زعفران گیاهی نیمه گرمسیری است و در منطقه کوه های زاگرس می روید. این گیاه بومی ایران و هند است و در هیچ کشور عربی به صورت طبیعی رشد نمی کند.

زعفران با نام علمی Crocus Sativus و از خانواده زنبقیان می باشد.

فصل مناسب برای کاشتن گیاه زعفران اردیبهشت ماه و خرداد ماه است که هر چقدر هوا رو به گرمی برود پیاز زعفران بیشتر در معرض آسیب قرار می گیرد.

طبق نظریه علم طب سنتی طبیعت گیاه زعفران گرم و خشک می باشد که در صورت مصرف متعادل نشاط آوری قوی است، اما در صورت مصرف بیش از اندازه باعث ضحک یا قهقه فرد می گردد.

گیاه زعفران نه تنها در ایران بلکه در کشورهای اروپایی نظیر اسپانیا محبوبیت و کاربرد های زیادی دارد. گیاه زعفران در مصارف آشپزی به عنوان طعم دهنده و رنگ دهنده، همچنین جزء پر مصرف ترین ادویه جات مورد استفاده قرار می گیرد.

زعفران

برخی از خواص متعدد گیاه زعفران:

گیاه زعفران با کنترل مثبت دو هورمون دوپامین و سرتونین، باعث درمان افسردگی و افزایش شادی می گردد.

گیاه زعفران از آنجایی که سرشار از مواد معدنی چون مس، آهن، منگنز، روی، سلنیوم، پتاسیم و منیزیم می باشد، باعث افزایش هوش و قدرت حافظه می گردد.

مفید برای آرامش داشتن هنگام خواب و تنظیم ساعت بدن

چای یا دمنوش زعفران باعث افزایش رشد مو و استحکام مو می شود

مفید برای اختلالات تنفسی و سرفه های شدید

بهبود درد های عضلانی

وجود دو ماده پتاسیم و کروسین در زعفران به تنظیم کلسترول خون کمک می کند که این دو ماده به جلوگیری و کاهش سکته قلبی و مغزی شخص می گردد

زعفران برای جلوگیری از آلزایمر و بیماری پارکینسون مفید می باشد

زعفران برای بهبود عملکرد جنسی در آقایان مفید می باشد

زعفران با بهبود متابولیسم در بدن باعث افزایش سوخت ساز در بدن و در نهایت به فرآیند لاغری کمک می کند

alian sabz
ارسال دیدگاه